Hvem spiller - spiller du?

Langt de fleste danskere spiller om penge. Mænd spiller mere end kvinder, og typisk også på mere risikable spil, som oddset, kasino eller spilleautomater. For de fleste er det uden problemer, men for nogle tager det overhånd og spillet kommer til at fylde for meget.

Ludomani er farveblind - alle kan blive ramt

Vi ved, at der er en sammenhæng mellem tilgængeligheden af spil og risikoen for at udvikle problemer, ligesom der også er en sammenhæng mellem spil og dit køn og alder.

Så hvis du er mand og spiller pengespil, og samtidigt bor i et område, hvor der er mange tilbud om spil, kan du være i risiko for at udvikle et problem med spil.

En anden etnisk eller kulturel baggrund er ingen garanti mod at udvikle et spilproblem. I 2014 havde vi personer med 17 forskellige etniske baggrunde indskrevet i behandling for ludomani, og langt størstedelen var mænd. Dette afspejler bare, at problemer med spil kan ramme alle. Konsekvenserne af problemer med pengespil kan være mange og individuelt forskellige, men typisk kan du opleve: tab af selvagtelse, skilsmisse, arbejdsløshed og måske føle dig tvunget ud i berigelseskriminalitet.

Vi spiller alle sammen. Hvis du spiller for meget eller har problemer på grund af dit spil, ved du det formentlig godt selv. Hvis du er i tvivl kan du kigge nærmere på dine spillevaner.

Hvis du fortsat er i tvivl, om du har et spilleproblem, eller har konstateret, at det har du, så er du velkommen til at henvende dig til Frederiksberg Centerets ludomaniafdeling. Her kan du komme til at tale med en behandler, anonymt og uforpligtende. Og HUSK: På Frederiksberg Centeret er behandling for Ludomani gratis!

Min kone gav mig et valg – familien eller spillet...Da jeg begyndte at få hjælp til mit problem, tilgav hun mig

(Damir, 46 år)

Ønsker du at vide mere om ludomanibehandling og forebyggelse af ludomani?

Du er altid velkommen til at ringe til os på 33 21 73 00 eller sende os en mail hvis du har brug for hjælp eller flere oplysninger.

Du kan også besøge denne side for mere information om ludomani generelt, behandling af ludomani og hvilke tilbud der findes til de pårørende til ludomani